HET BEGIN VAN DEZE BLOG

Waarom zou een schoonheidsspecialiste bloggen?
Dat vroeg ik mezelf altijd af, als ik de blogcursussen voor ondernemers voor bij zag komen. Want er wordt al zoveel geschreven over huid, schoonheid en jezelf verzorgen.
Sla een willekeurig dames tijdschrift open, of als je de Facebook groepen, you-tube kanalen en niet te vergeten, de vloggers ziet. Er wordt enorm veel geblogd.
Dus wat voeg je dan toe? Hoe bedenk je een blog en is alles niet al een keer geschreven?

Wat betreft huid, schoonheid en verzorging, is alles vast en zeker wel geschreven, geblogt en gevlogt.
Dus bij deze kan ik je alvast verzekeren dat ik je in ieder geval niet ga vermoeien met weer een ander olietje, wat nog beter werkt dan arganolie blog, of een to-do lijst met álle stappen voor het reinigen van je huid blog.
Er zal wellicht ooit vast iets van die orde voorbij gaan komen.
Maar ik geloof dat een blog vooral een ideale vorm is om je hart te delen.

En nee, ik heb toevallig niet net een blog cursus afgerond om mijn omzet te verhogen of klantenkring uit te bereiden.

Maar de reden van deze blog begint nog niet heel lang geleden.
Sterker nog, het is anderhalf uur geleden begonnen, toen ik op mijn Facebook pagina een eigenlijk veel te lang verhaal wilde gaan plaatsen.
Namelijk mijn voornemens voor het nieuwe jaar!

Ik ben een ongelofelijke gelover in goede voornemens, dus zodra de laatste uurtjes van het jaar gaan tikken, gaat mijn hart sneller tikken, want er gaat een nieuw jaar beginnen!
Een nieuwe bladzijde, die helemaal schoon is en die je kunt gaan invullen met allemaal nieuwe voornemens, wensen en doelen.

Een van mijn voornemens voor het nieuwe jaar is om mijn hart veel meer te laten zien in de salon, mijn hart met passie over schoonheid.
Ik wil vertellen waarom ik doe wat ik doe, hoe mijn reis als schoonheidsspecialiste en ondernemer gaat en wat er op mijn pad komt.

Het was angstaanjagend griezelig deze stap te nemen, om een blog te schrijven, waarin je een stukje openheid en kwetsbaarheid in zet, net zoals het beginnen aan de droom een salon te openen, maar ik geloof dat het waardevol zal zijn, want ik merk dat als ik mijn hart blijf volgen, het universum mij welgevallig bevestigd.

Een bijzondere bevestiging daarvan was het winnen van de award ‘Beste salon van Nederland’, uitgereikt door Treatwell.
Uiteraard is een het een mooie titel om voor de salon te gebruiken, maar met name heeft dit voor mij persoonlijk bevestigd dat de manier waarop ik mijn vak uitdraag, mensen raakt.
De mensen die gestemd hebben, geloven de authentieke waarden die ik probeer uit te dragen, ze kunnen het waarderen en zich er mee verbonden voelen.

En van daaruit ontstaan weer nieuwe ideeën en plannen, om mijn hart voor het ontdekken van schoonheid meer te gaan delen.

En daar is dan dus zojuist de vorm van een blog uit ontstaan!
En ja, ik heb wel een cursus breek door als ondernemer gevolgd.
En wat ik daar geleerd heb, breng ik hiermee direct in de praktijk.
Als je een idee hebt, vertrouw op jezelf en zet gewoon de eerste stap en maak zoveel fouten als je maar kunt!
Want na elke stap en eventuele ‘fout’ die daaruit ontstaat, kan je bijsturen en kom je in ieder geval verder dan alleen puike plannetjes in je hoofd bedenken.

En misschien vindt ik dit nog wel het allermooiste van een blog voor een schoonheidsspecialiste, via deze weg kan ik delen waarmee ik iemand niet wil “lastig vallen” tijdens haar kostbare me-time in de stoel.
Die is alleen voor haar om in stilte en rust van te genieten en wordt niet verstoord.
Maar mocht ze toch graag willen weten, waarom ik doe wat ik doe, dan is er een digitale achtergrond informatie beschikbaar!

Ik wens jou een stralend 2017 toe!

You may also like